Touren in China, wat een avontuur!

Wat nooit iemand verwacht had werd werkelijkheid. Hippe Gasten kreeg een mailtje van een Chinese organisatie om op te komen treden in China. Ze wilden goede muziek voor kinderen naar China halen. Na veel zoekwerk zijn ze bij de Amerikaanse Lucky Diaz & the Family Jam Band en bij Hippe Gasten terecht gekomen. We konden het niet geloven toen we in 2017 het eerste mailtje kregen. Het land waar je komt als je een gat heel diep in de grond graaft, de andere kant van de wereld.

Ondertussen is China bijna ons tweede thuisland, vijf tours verder hebben we tientallen shows gespeeld op de meest uiteenlopende podia en festivals. Het is niet te geloven wat dit allemaal teweeg heeft gebracht. Heel veel media-aandacht in het eigen land en minstens zoveel media-aandacht in China zelf. Want vergeet niet dat het ook daar erg bijzonder is. De Chinese kranten schreven erg lovend over die Nederlandse band die rockt voor de gezinnen in China. Pekingradio speelde een lied van ons waar 12 miljoen mensen naar luisterden. Ze staan te schreeuwen en te gillen als we het podium opkomen.

“Hoe kan dat nou?” is een vraag die we heel vaak krijgen. We waren de eerste tour zelf ook erg benieuwd hoe het uit zou pakken maar na de eerste show al was het duidelijk. Het is een gekkenhuis! De Chinezen vinden de teksten die vertaald staan op grote LED-schermen fantastisch. De liedjes worden ook om inhoud van de teksten erg gewaardeerd. Dat meisje Pippi, dat stoer is en allemaal dingen durft, past heel goed in China. Ook thema’s als anders mogen zijn en voor jezelf durven opkomen worden erg gewaardeerd.

Maar het allerleukste vinden ze de energieke en stoere show. Dit kennen ze niet in China. Hier zijn de liedjes allemaal klein en schattig. Haha, dat is niet wat Hippe Gasten doet en dat weten ze nu. We gaan nu vijf keer per jaar naar China en er staan allemaal grote dingen op ons te wachten. We genieten en genieten van dit immens grote en bijzondere land.

 

PS. Richard maakt niet gebaar van geld verdienen, maar het Chinese handgebaar voor een hartje; pure liefde!

    Abonneer je op ons YouTube kanaal

DIRECT LID WORDEN VAN DE FANCLUB

Ontwerp & realisatie
Regenmakers Reclamestudio

FANCLUB

Lid worden

MERCHANDISE

Naar webwinkel Vragen en/of ideeën

INFO

Rock- en festivalshow Theatershow Op School Touren in China Amerikaanse Schoolbus Techniek Downloads Hippe Gasten boeken
AGENDA BAND MUZIEK VIDEO'S PERS CONTACT